Skip to main content

Bellevue Ave - Condo Renovation

Empty-nest couple moving to dated 2-bed-2-bath waterfront condo wants:

Simple open sophistication.

More-functional kitchen and master-suite.

Better ventilation and lighting.

Full exploitation of views.

Layout for aging-in-place.

Result:

Creative design-details

Non-figure-book-match Anigre-veneer floor-to-ceiling kitchen-wall cabinets and underlit-floating bathroom cabinets.

Exotic-marble waterfall-edge island.

Pop-up downdraft and electrical preserve sightlines.

Proportional Anigre ceiling-drop with view-preserving recessed task-lighting.

LED-lit coffers around rooms allow aimable-dimmable lights without lowering ceiling and hiding power blinds.

Dramatic three-sided gas-fireplace custom-made with CSA-approval for condo-limited 4-inch B-vent.

Tile-flooring matched on decks for indoor-outdoor connection, with elegant inlay and new lighting.

New window-frame millwork.

Remote-access lighting and zone-control thermostat.

Master-Ensuite

custom-fabricated stainless-shower-tower and curved quartz tiling highlighting ( reviving ) exciting curved glass-block wall.

Accent-lit cabinet doubled storage, Quartz shelve match counters and radius-scribed shower-sill.

Large-marble tiles match small-tile slip-resistant shower-floor.

Biggest challenge: Concrete condo limitations meant no access above or below. Relocated plumbing, electrical, and bath fixtures including curbless shower within creative cross-strapped ceilings and coffers, and using x-ray imaging for floors runs without damaging rebar.

Bellevue Ave - Condo Renovation