Doran Road North Vancouver

Doran Road North Vancouver

 

2015 Best Renovation 500K-799K

 

 

Goal

Hockey-focused family wants open, welcoming home that can host  their children’s teams.  

“Bright, magnificent, memorable and explicitly modern, inside and out. Large open entertaining space, better connected to more-fully-utilized basement with new exercise, storage and wine rooms” was their words when they described to SD what they were looking for.

Moving to a different house was not an option.

Municipal setback/top-of-bank regulations restricted a new home unless built further from the creek, if allowed at all.  

Restrictions to protect streamside & existing big trees and already near max. FSR created a big challenge.

Result

The clients are now ecstatic about their new home and dramatically increased functionality.

We re-created a non-conforming home with modest addition, removed walls removed to create spacious kitchen-greatroom open to living-room, with window and ceiling treatments unifying the living areas and high ceilings with additional raised roof over kitchen.

Rooms and enlarged windows designed to enhance connection with forest surroundings and play areas, while providing privacy.

Some features are:

  • Unique quartz countertop extends under the Eclipse windows to connect indoor and outdoor with serving bar between kitchen and Creekside deck.
  • Large-format floor-tiles reflect scale of space, and link with exterior design.
  • Easy driveway access to sports-equipment-storage behind frosted-glass-panelled garage-style door.
  • New lighted-concrete staircase, built-in planters and oversize glass-panelled door create welcoming entrance.
  • New large wrap-around composite deck.
  • Sleek concrete-fibre siding panels paired with corrugated metal for contemporary low-maintenance elegance without high cost. Metal corrugated roof panels create continuity.

Doran_Rd1Doran_Rd

Do you have a question or would you like to work with me?